ورود تاکسی های برقی در مسیر هوشمندسازی ناوگان حمل و نقل از جمله خبرهایی بود که پایتخت نشینان دیگر شاهد تردد تاکسی های فرسوده در خیابان های این شهر نباشند، اما یکی از مهم ترین موضوعات در این زمینه است. میدانی، هزینه بالای خرید تاکسی و بازپرداخت تسهیلات اعطایی به این گونه خودروهاست زیرا تاکسی داران برای هر خودرو باید حدود یک میلیارد تومان تسهیلات بانکی دریافت کنند.
مراسم تحویل و ورود هزار تاکسی برقی جدید در حالی اواسط خرداد ماه برگزار شد که مسیری برای هوشمندسازی ناوگان حمل و نقل پایتخت فراهم شد اما با وجود ورود هزار دستگاه خودرو به تهران، 200 دستگاه خودرو وارد تاکسی پایتخت شد. ناوگان و بقیه تاکسی ها همچنین به مرور زمان با تحویل به رانندگان تاکسی طی مراحل اداری وارد چرخه خدمات می شوند.
ورود تاکسی های برقی به تهران این موضوع را برای همه مردم شیرین تر می کند که همه رانندگان تاکسی توانایی خرید این نوع خودروها را دارند، خودروهایی که از چین به ایران وارد می شوند نیاز به مبالغ هنگفتی برای خرید دارند که از توان برخی رانندگان خارج است. . .
به گفته برخی از رانندگان تاکسی، تسهیلات مربوط به خودروهای هوشمند و برقی برای ناوگان تاکسیرانی حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان است که راننده حدود 200 تا 300 میلیون تومان و مابقی مبلغ حدود یک میلیارد و بیشتر را به ارمغان می آورد. باید توسط رانندگان تاکسی دریافت شود. توان پرداخت اقساط آن را ندارند.
موضوعی که بسیاری از رانندگان تاکسی از دریافت تسهیلات تاکسی برقی گلایه دارند چرا که پرداخت ماهیانه بیش از 10 میلیون تومان برای بازپرداخت این تسهیلات در توان بسیاری از رانندگان ناوگان تاکسیرانی نیست و باید چاره دیگری اندیشید.
توان بازپرداخت اقساط 900 میلیون تومانی تسهیلات را نداریم
تسهیلات مربوط به خودروهای هوشمند و برقی برای ناوگان تاکسیرانی به گفته برخی از رانندگان تاکسی حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان است که راننده حدود 200 تا 300 میلیون تومان و مابقی که حدود یک میلیارد و به گفته یکی از رانندگان تاکسی بیشتر، باید توسط رانندگان تاکسی پرداخت شود. رانندگان تاکسی در تهران برای خرید تاکسی برقی هزینه ای در حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان نیاز دارند که 900 میلیون تومان آن را راننده و 300 میلیون تومان را خود رانندگان تاکسی باید تامین کنند، اما بسیاری از رانندگان تاکسی نمی توانند. از عهده پرداخت هزینه های زندگی خود برآیند. برای پرداخت ماهیانه بیش از 10 میلیون تومان.
وی ادامه داد: اینکه اقداماتی برای نوسازی ناوگان فرسوده تهران انجام شده است، اما باید جیب رانندگان را نیز در این فعالیت دید، چرا که اکثر رانندگان تاکسی مجبورند از ساعت پنج صبح تا صبح در خیابان باشند. اواخر شب به دلیل کمبود منابع مالی داشته باشند تا علاوه بر تامین مایحتاج زندگی، برای استهلاک خودروهای فرسوده خود نیز پس انداز داشته باشند.
انجام معاینه فنی هر سه ماه یکبار، تعویض روغن خودرو گاهی یک بار در ماه، هزینه های مربوط به تعمیرات خودرو به دلیل آسفالت نامناسب برخی از خیابان ها از دیگر مواردی است که این راننده مطرح کرد و گفت: داشتن نو و نو. خودرو مطالبه جدی رانندگان است اما نه اینکه بازپرداخت تسهیلات آنها به گونه ای باشد که از توان بسیاری از رانندگان خارج باشد.
اگر مدیریت شهری به فکر نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و جلوگیری از فرسودگی ناوگان حمل و نقل مانند تاکسی های فرسوده تهران است، برای بازپرداخت تسهیلات برنامه ریزی کند و با اقساط کم به رانندگان وام بلندمدت بدهد، نه بیشتر. اقساط ماهیانه بیش از 10 تا 12 میلیون تومان، اقساطی که بسیاری از رانندگان توان پرداخت آن را ندارند.
چشم انداز مدیریت شهری ناوگان حمل و نقل تهران
رانندگان تاکسی باید کمک های بلاعوض دریافت کنند تا جایگزینی وسایل نقلیه فعلی خود با خودروهای برقی را برای آنها آسان تر کند. اکنون شهرداری تهران تسهیلاتی را در اختیار رانندگان تاکسی قرار داده است تا خودروهای خود را با خودروهای برقی جایگزین کنند
با توجه به اینکه چشم انداز مدیریت شهری در سال جاری معرفی 27500 تاکسی برقی و 5000 وانت برقی است، لذا برای تحقق این چشم انداز لازم است نگاهی دقیق به وضعیت مالی رانندگان تاکسی داشته و با اعطای تسهیلات کارمزد کم و حق بیمه کم لطفا به این گروه از رانندگان تاکسی کمک کنید.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران با وجود چنین مشکلاتی به ایرنا گفت: رانندگان تاکسی کمک بلاعوض دریافت کنند تا با شرایط آسان تری بتوانند خودروهای فعلی خود را با خودروهای برقی جایگزین کنند. اکنون شهرداری تهران تسهیلاتی را در اختیار رانندگان تاکسی قرار داده است تا خودروهای خود را با خودروهای برقی جایگزین کنند. همچنین خواستار و پیگیری اجرای ماده 12 (قانون رفع موانع تولید) برای ایجاد شرایط راحت تری برای رانندگان هستیم.
شادی مالکی در پاسخ به این سوال که قیمت قطعی خودروهای برقی در حد توان مالی رانندگان تاکسی نیست، افزود: قطعا قیمت خودروهای برقی نسبت به تاکسی های دوگانه سوز فعلی متفاوت و گرانتر است اما در آینده با برنامه ریزی ها، تلاش خواهد شد تا کمک های مناسبی به رانندگان تاکسی انجام شود تا بتوانند به راحتی تاکسی های خود را با خودروهای برقی مدرن جایگزین کنند.
وی با تاکید بر رویکرد تشویق تاکسیرانی که اقدام به خرید خودروهای برقی می کنند، افزود: معتقدم رانندگانی که تاکسی برقی می خرند باید در راستای کمک به کاهش آلودگی و هوای پاک تشویق شوند، باید در این راستا اقداماتی انجام شود. البته برای اینکه بتوانیم به آنها کمک کنیم امیدواریم با اجرای ماده 12 (قانون رفع موانع تولید) قیمت کل تاکسی های برقی برای راننده کاهش یابد و راننده مجبور به دریافت نباشد. تسهیلات به صورت وام و پرداخت اقساط ماهانه.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران درباره تسهیلات در نظر گرفته شده برای جایگزینی تاکسی های برقی یادآور شد: تمام هزینه های خودرو به راننده تحمیل نشود و این خودروها به گونه ای عرضه شوند که اقساط ماهیانه آنها از 10 میلیون بیشتر نشود. تومان.
به گفته وی، برای نوسازی تاکسی های غیربرقی 150 میلیون تومان با هشت درصد کارمزد و 300 میلیون تومان به خودروهای برقی تعلق می گیرد. همچنین به منظور حمایت از خودروهای برقی از طریق شرکت خودروسازی تسهیلاتی در اختیار آنها قرار می گیرد.
تسهیلات تاکسی های برقی در پایتخت؛ ورشکستگی یا ناتوانی در بازپرداخت
ملکی به رانندگان تاکسی تهران 200 میلیون تومان برای نوسازی خودروهایشان اعطا کرد و افزود: «ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و بهبود نظام مالی کشور» باید برای کاهش اقساط این خودرو اجرا شود. تسهیلات برای رانندگان در صورت عدم تحقق این ماده به نظر می رسد شرایط سخت تر می شود زیرا در طرح واگذاری خودروهای برقی گرانی خودرو و اقساط بالای تسهیلات از مشکلات جدی این رانندگان تلقی می شود. ناوگان حمل و نقل عمومی و ما معتقدیم دولت باید در این زمینه اقدام کند. برای کمک کردن
وی افزود: شهرداری تهران به منظور حمایت از تاکسیرانی وام با کارمزد پایین در قالب 300 میلیون تومان از طریق بانک و 600 میلیون از طریق خودروساز در نظر گرفته است و این میزان تسهیلات ممکن است اقساط بالایی داشته باشد اما این موضوع برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت اختصاص داده شده است که معتقدیم بخشی از آن باید به عنوان کمک بلاعوض در اختیار این گروه های هدف قرار گیرد و تمام تلاش خود را برای تحقق این امر انجام خواهیم داد.
200 خودروی برقی ثبت نام شده است
بر اساس آمارهای موجود از سازمان تاکسیرانی شهر تهران، با توجه به فرسوده بودن نیمی از 80 هزار تاکسی شهر تهران، حرکت به سمت حمل و نقل هوشمند با ورود تاکسی های برقی در مدیریت شهری آغاز شد و اکنون برقی شدن تاکسی های پایتخت. اجرا شده است. امیدواریم در این راه علاوه بر همراهی رانندگان تاکسی برای اعطای تسهیلات کم بهره با سود کم، امکان پرداخت برای این افراد به یک فکر اساسی تبدیل شود.
این در حالی است که هم اکنون 200 خودروی برقی شماره گذاری شده در سطح شهر تردد می کنند و مابقی پلاک تاکسی های وعده داده شده نیز صادر و به زودی صادر می شود. از 25 هزار خودرو خریداری شده 30 خودرو وارد تهران شده و 150 خودرو نیز طی ماه های آینده وارد تهران می شود. وارد تهران هم می شود.
بر اساس تصمیم انجمن تاکسیرانی شهر تهران، خودروی چانگان چینی قرار است به عنوان تاکسی در کنار خودروی سورن ایرانی فعالیت کند. یکی از برنامه های اصلی سازمان تاکسیرانی شهر تهران معرفی خودروهای برقی است که شهرداری تهران با استفاده از ظرفیت خودروسازان داخلی با وزارت ایمنی تفاهم نامه امضا کرد. تاکنون برای 10 هزار خودرو وارداتی با 5 شرکت خودروسازی تفاهم نامه امضا شده است.
همچنین 6 نقطه شارژ این خودروهای برقی در شهر تهران در نظر گرفته شده است و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده مدیریت شهری تا پایان امسال 900 جایگاه شارژ دیگر برای پوشش 40 هزار دستگاه اضافه می شود.
با توجه به اینکه سهم آلودگی هوا و عوامل موثر آن در تولید آلاینده های گازی از منابع متحرک 83 درصد است، خودروهای سواری 37 درصد و تاکسی ها بیش از 9 درصد نقش دارند، بنابراین حرکت به سمت خودروهای برقی حرکت به سمت هوای پاک است. در این راستا سازمان تاکسیرانی تلاش خود را برای نوسازی 40 هزار تاکسی تا پایان سال 1403 انجام داده است که امیدواریم محقق شود.
اقدامات شهرداری تهران برای برقیسازی ناوگان حملونقل
معاون شهردار تهران همچنین از ورود بیش از 700 واگن مترو، 2500 اتوبوس برقی چینی و 27 هزار تاکسی تا پایان امسال و ابتدای سال آینده به کشور خبر داد و گفت: شهرداری تهران توجه ویژه ای به حمل و نقل عمومی دارد. که باعث تحولی در حوزه حمل و نقل عمومی تهران می شود که بخشی از آن امسال و بقیه در سال آینده وارد ناوگان می شود.
لطف الله فروزنده تصریح کرد: با ورود ناوگان جدید برق به تهران، فرآیند برق رسانی برای دستیابی به هوای پاک و آلودگی کمتر با عبور سوخت های فسیلی آغاز می شود. قطعاً الگوی توسعه حمل و نقل برقی در تهران می تواند به عنوان الگو در سایر شهرهای کشور توسعه یابد. صنعت خودرو را بیابند و ارتقا دهند./ایرنا