بازار؛ گروه خودرو: فروش خودروهای برقی در سامانه یکپارچه فروش از روز گذشته آغاز شده و تا پنجم خرداد ماه سال جاری ادامه دارد، در این طرح دو خودروی برقی از خودروهای بی ام و کرمان موتور با قیمت قطعی و برای 5 محصول از شرکت هایی مانند معین خودرو. ایرانیان، ماموت خودرو، ایران خودرو و سایپا قیمت محاسباتی فروش خودروهای برقی در مبادی ورودی اعلام شد. وزارت امنیت به سرپرستی عباس علی آبادی طی یک سال گذشته با عجله و بدون ایجاد زیرساخت اقدام به واردات خودروهای برقی از برندهای مختلف چینی و یا مونتاژ در چین کرده است. این خودروها ممکن است در وهله اول منجر به کاهش آلایندگی و تعادل در مصرف سوخت شوند اما در گام دوم باعث می شوند اکثر مشتریان بازار خودرو به راحتی به این محصولات دسترسی نداشته باشند. با توجه به شروع فروش این خودروها در سامانه یکپارچه خودرو، خبرنگار این رسانه برای بررسی شرایط ارائه خدمات پس از فروش با ماموت خودرو و معین خودرو تماس گرفت که در ادامه بررسی می کنید؛
خبرنگار “بازار” برای بررسی وضعیت خدمات پس از فروش و فروش فولکس واگن ID 4 با شرکت “ماموت خودرو” تماس گرفت، اما با وجود انتظار 2 ساعته در سامانه پاسخگویی این شرکت، کارشناسان فروش حاضر به پاسخگویی در مورد روش هستند. ارائه خدمات فروش و پس از فروش. فولکس واگن ID 4 فروخته نشد
ماشین ماموت جواب نمی دهد
شرکت ماموت خودرو با محصول فولکس واگن ID 4 با قیمت تخمینی یک میلیارد و 450 میلیون تومان وارد سامانه انتخاب مشتریان شده است. این شرکت در اواسط دهه 90 و با ایجاد روابط حاصل از برجام موفق به واردات محصولات تیگوان و پاسات به کشور شد. اما در عین حال موفقیت چندانی در ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان این محصولات به دست نیاورد و به نظر می رسد ID 4 نیز به سرنوشت آن خودروها بپیوندد. خبرنگار “بازار” برای بررسی وضعیت خدمات پس از فروش و فروش فولکس واگن ID 4 با شرکت “ماموت خودرو” تماس گرفت، اما با وجود انتظار 2 ساعته در سامانه پاسخگویی این شرکت، کارشناسان فروش حاضر به پاسخگویی در مورد روش هستند. ارائه خدمات فروش و پس از فروش. فولکس واگن ID 4 فروخته نشد. اگر نحوه عرضه خودروهای برقی این مجموعه مشابه پاسخگویی آنها باشد، نباید به رعایت حقوق مشتریان و موفقیت آنها خیلی امیدوار بود.
شاید زمان آن فرا رسیده باشد که وزارت ایمنی به عنوان متولی صنعت خودرو از پاسخگویی و خدمات رسانی شرکت های واردکننده مانند ماموت خودرو بازدید و بررسی کند تا برند «برق» در کشور با مشکل مواجه نشود. چالش عدم اعتماد
کارشناس خدمات پس از فروش معین خودرو ایرانیان به «بازار» گفت: خودروهایی که توسط این واردکننده عرضه می شود در چین مونتاژ می شوند.
ماشین معین و ماشین های چینی
خبرنگار “بازار” برای بررسی وضعیت فروش و خدمات پس از فروش دو خودرو آئودی Q-Etron و هوندا INS1 با شرکت معین خودرو ایرانیان تماس گرفت، با وجود اینکه بیش از یک ساعت منتظر پاسخ واحد فروش این شرکت بود، کارشناس در محل حضور یافت. به نتونستم جواب بدم با توجه به اینکه برند هوندا توسط چند واردکننده با محصولات مختلف در کشور عرضه خواهد شد، موضوع خدمات پس از فروش اهمیت بیشتری پیدا کرده است. خبرنگار این رسانه پس از تماس های متعدد با این شرکت توانست با واحد خدمات پس از فروش معین خودرو ایرانیان کارشناس خدمات پس از فروش این شرکت در پاسخ به این سوال این رسانه که چرا -شرایط خدمات فروش آئودی و هوندا به عنوان خودروهای برقی چگونه است، گفت: چالشی در زمینه ارائه خدمات پس از فروش در کشور وجود ندارد و به لطف عرضه تویوتا موفق به راه اندازی 10 نمایندگی در کشور شدیم. کشور.” در خصوص واردات خودروهای برقی در حال آموزش تکنسین جهت ارائه خدمات هستیم.
این کارشناس خدمات پس از فروش درباره عرضه هوندا و آئودی توسط معین خودرو ایرانیان به «بازار» گفت: خودروهایی که توسط این واردکننده عرضه می شود در چین مونتاژ می شود.
خودروی فولکس واگن ID 4 که به تازگی برای فروش وارد سامانه شده است با قیمت 2 میلیارد و 600 میلیون تومان توسط نماینده یک شبکه فروش خودرو در بازار برای مشتریان ثبت نام شده است.
قیمت خودروهای وارداتی تمیز چقدر است؟
قیمت خودروهای برقی و هیبریدی در بازار آزاد به حدی است که اکثریت مشتریان توان خرید آن را ندارند. به عنوان مثال خودروی فولکس واگن ID 4 که به تازگی برای توزیع وارد سامانه شده است با قیمت 2 میلیارد و 600 میلیون تومان در بازار برای مشتریان ثبت شده است. در عین حال خودروی مذکور با قیمت یک میلیارد و 450 میلیون تومان در سامانه به فروش می رسد. خودرو جیلی آزکارا به عنوان محصول هیبریدی عرضه شده توسط فردا موتور، توسط سودجویان مدعی آماده تحویل از 2 میلیارد و 700 میلیون تومان تا 3 میلیارد و 200 میلیون تومان در بازار قیمت گذاری شده است. به گفته کارشناسان، با توجه به اینکه مشوق های دولتی برای خریداران این محصولات در کشور در نظر گرفته نشده و زیرساخت های شارژ و خدمات پس از فروش مناسب مهیا نمی شود، استقبال چندانی از این محصولات نخواهد داشت.
در بازارهای جهانی ایجاد حمل و نقل پاک توسط دولت ها با محوریت عدالت اجتماعی انجام می شود، اما در داخل کشور نه تنها سیاست های بالادستی برای عرضه خودروهای برقی تدوین نشده است. بلکه با ایجاد سامانه فروش این محصولات، زمینه لازم برای بازاری شدن و جهش قیمت ها توسط افراد خاصی ایجاد شده است. عرضه خودروهای برقی در کشور نشان داده است که این محصولات برای یک دهم ثروتمند جامعه در نظر گرفته شده است. چندی پیش مدیرعامل یک شرکت خودروسازی در گفتگو با خبرنگار این رسانه مدعی شد که اگر خودروهای برقی توسط افراد ثروتمند خریداری شود، دهک های دیگر جامعه نیز بر این اساس اقدام به خرید این محصولات خواهند کرد.
آیا وزارت ایمنی و مدیر پروژه برقی سازی پیش بینی های لازم را در خصوص ارائه خدمات پس از فروش خودروهای پاک داشته اند؟
خدمات پس از فروش چطور؟
عباس علی آبادی وزیر صلح به عنوان اولین سیاست گذار صنعتی راهی برای عرضه خودروهای برقی و برقی کردن حمل و نقل در پیش گرفته است که می تواند سرنوشت این محصولات را شبیه خودروهای گازسوز کند. علاوه بر اطلاعات وزیر امنیت، لازم به ذکر است که خودروهای برقی برای کالیبراسیون و بهبود عملکرد باید سالانه به روز شوند. اگر کشور سازنده این خودروها از به روز رسانی نرم افزار خودداری کند، صاحبان خودروهای برقی چه مسئولیتی خواهند داشت؟ با توجه به بررسی های «بازار» انجمن خدمات پس از فروش و اکثر شرکت های خودروسازی فعال در طرح برقی سازی، آمادگی لازم برای ارائه خدمات پس از فروش را ندارند، بنابراین در صورت بروز مشکلات فنی، رانندگان برق باید کجا باشند. ماشین ها می روند؟ آیا وزارت ایمنی و مدیر پروژه برقی سازی پیش بینی های لازم را در خصوص ارائه خدمات پس از فروش خودروهای پاک داشته اند؟ چرا مدیر پروژه برق رسانی وزارت حراست آمار اقدامات انجام شده برای ارائه خدمات پس از فروش را اعلام نکرده است؟
در پایان لازم به ذکر است این رسانه آماده دریافت نظرات و پاسخ های وزارت ایمنی، شرکت های ماموت خودرو و فردا موتور برای تنویر اذهان مشتریان و بهبود برنامه برق رسانی می باشد.