مجله اسکرین مقاله جالبی درباره تشویق ایستاده در پایان نمایش فیلم در جشنواره های سینمایی منتشر کرده است.
به گزارش شبکه ایران سینه، به نظر می رسد در بسیاری از موارد این تشویق ها بخشی از روندی است که توسط تیم های تبلیغاتی فیلم برنامه ریزی شده است!
مجلات معروف هالیوود توجه ویژه و شاید اغراق آمیزی به مدت تشویق دارند و این توجه ممکن است نوعی تبلیغات برای پخش کنندگان فیلم باشد.
یکی از مدیران یک شرکت پخش بینالمللی اروپایی میگوید: «مدت تشویق ایستاده در جشنواره کن به روشی غیررسمی برای سنجش میزان تأیید فیلم تبدیل شده است و البته هیچ چیز تضمینشده نیست و تشویق لزوماً به معنای آن نیست. فروش یا جوایز، اما به عنوان یک اقدام جایگزین، به یک نکته مهم تبدیل شده است.
در هر صورت اطلاع رسانی و مانور دادن به زمان تشویق تا این حد پیام روشنی از سوی تیم تبلیغاتی فیلم است.
این نوع تشویق در هنر وجود دارد و به عنوان مثال پاواروتی افسانه ای در اجرای برلین در سال 1988 165 بار پرده را بست و باز کرد و مدت تشویق 67 دقیقه بود. این تشویقها در تئاترهای برادوی نیویورک و وست اند لندن وجود دارد، اما این اتفاق به ندرت در سینما رخ میدهد و پاسخی از خودخواسته تماشاگران در جشنوارههایی مانند ساندنس برای استعدادهای جدید بود.
مایکل مور با 20 دقیقه تشویق ایستاده، نخل طلای کن را برای فیلم «فارنهایت 9/11» دریافت کرد و گیلرمو دل توره با فیلم «پیچ وخم پان» با 22 دقیقه تشویق ایستاده، رکورددار جشنواره کن است.
کنت ساندرسون، رئیس شرکت پخش مستقل بلیکر استریت، این تشویق ها را توافقی بین جشنواره ها، نشریات معروف آمریکایی و مخاطبان می داند.
در جشنواره فیلم کن امسال، 15 فیلم از 22 فیلم در بخش مسابقه حداقل یک گزارش از اولین نمایش خود داشتند که مدت زمان تشویق ایستاده در نشریات مردمی را نشان می داد.
بری هرتز، سردبیر و منتقد روزنامه کانادایی گلوب اند میل معتقد است که تشویق ایستاده به دلیل آگاهی تماشاگران از حضور ستاره های سینما در سالن است، اما می افزاید که تشویق ایستاده در خطر تبدیل شدن به یک سیستم رتبه بندی ستاره ای است. . بوده است
تیری فرمو، دبیر جشنواره کن، مسئولیت تشویق ایستاده را بر عهده دارد، چه زمانی تیتراژ را قطع کنیم، چراغ سالن را روشن کنیم و همیشه می توان او را به نوعی رهبر ارکستر تشویق ها دانست و خودش هم به آن اعتراف می کند. که حضار باید در این مراسم و جشن شرکت کنند.
جشنواره فیلم ونیز به عنوان سرسخت ترین رقیب کن، در پدیده تشویق ایستاده نیز حضور داشته است، با این تفاوت که مردم شانس کمتری برای حضور در سینماهای کن دارند، اما جشنواره فیلم ونیز مانند جشنواره های دیگر میزبان افرادی است که آنها با خرید بلیط وارد سالن شده اند. در چند روز اخیر اخبار زیادی از نشریات هالیوود در مورد مدت زمان تشویق ایستاده در ونیز دیده ایم.