قاچاق هشت فیلم در یک سال

لو رفتن فیلم های دوران ریاست محمد خزایی از سازمان سینمایی پس از اکران غیرقانونی فیلم های «برادران لیلا» و «تفریق» و «اورکا» با بازی ترانه علیدوستی افزایش چشمگیری پیدا کرده است، این بار نوبت به فیلم دیگری به نام « شب، داخلی، دیوار» از ابتدای امسال به هشت فیلم رسیده است.

قاچاق فیلم پدیده جدیدی نیست. با نگاهی آماری به فیلم های اکران شده از سال 1384، متوجه می شویم که در این مدت حدود 39 فیلم قاچاق شده و به صورت غیرقانونی به دست مخاطبان رسیده است. یعنی به طور متوسط ​​سالانه 2.2 فیلم قاچاق می شود! موج لرفت ها در این 17 سال با «قرن» ساخته داریوش مهرجویی آغاز شد. در آن زمان که فضای مجازی به اندازه امروز گسترده نبود، معمولاً قاچاق فیلم یا از طریق لوح فشرده فیلم یا با فیلمبرداری از اکران سینما انجام می شد. نسخه با کیفیت صفحه نمایش نام همان نسخه فیلمبرداری شده در سینما بود که در آن زمان تماشای آن برای مردم زشت و تابو محسوب می شد. این در حالی است که امروزه این زشتی تا حد زیادی شکسته شده است.

با گذشت زمان و گسترش فضای مجازی، دیگر نسخه با کیفیت صفحه نمایش فیلم ها لو رفت. بلکه مخاطب می توانست نسخه غیرقانونی فیلم ها را با بهترین کیفیت ممکن تماشا کند. اینجا بود که قاچاق فیلم در سینمای ایران وارد دوران جدیدی شد و دیگر انگشت اتهام به سوی مخاطبانی که مخفیانه از اکران سینما فیلمبرداری می کردند، نشانه رفت. بلکه همه به دنبال مقصر بودند و ذره بین خود را روی مردم و نهادهایی که نسخه ای از فیلم در اختیار داشتند می گذاشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *