امیر سحرخیز درباره اولویت های موجود در حوزه انیمیشن گفت: مشکلاتی که امروزه در حوزه انیمیشن وجود دارد جدا از مشکلات رایج در بسیاری از مشاغل کشور نیست و در ابتدایی ترین مسائل با مشکل مواجه هستیم. این روزها اگر بخواهیم 8 یا 9 ساعت کار مفید داشته باشیم، هر روز با مشکل چند ساعت قطعی برق مواجه هستیم و طبیعتاً باید دست از کار بکشیم و این خود این روزها به معضلی تبدیل شده است. که گرم ترین روزهای سال هستند.
سحرخائیز تصریح کرد: از طرفی فیلترینگ به خودی خود ما را با چالش های زیادی مواجه کرده است به طوری که برای کار به نیمی از اینترنت دسترسی نداریم و نیمی از سایت ها ما را تحریم کرده اند و در واقع اجازه نداریم. برای استفاده از اینترنت و پلتفرم هایی که برای کار خود استفاده می کنیم. ما باید با چالش های زیادی روبرو شویم.
ضمن اینکه در شرایط فعلی هزینه تبدیل پول ملی به ارز یا بالعکس آنقدر زیاد است که اگر بخواهیم قطعه ای را تعمیر کنیم یا دستگاهی بخریم باید چندین برابر قیمت واقعی آن هزینه کنیم و این موضوع البته چالش دیگری است که من به مشکلات بزرگی که اکثر مشاغل با آن دست و پنجه نرم می کنند اشاره کردم.
وی افزود: بیشتر این مشکلات سال هاست که وجود دارد. قبل از کرونا نامه ای به رئیس جمهور وقت فرستادیم و این مشکلات را مطرح کردیم که فایده ای نداشت و حتی اوضاع بدتر از قبل شد و چون هر بار مشکلات را مطرح کردیم و وضعیت خیلی بدتر شده است. می ترسم مشکلاتی را مطرح کنم و فکر می کنم برای جلوگیری از عواقب احتمالی بهتر است سکوت کنم.
چندی پیش جمعی از فعالان سینمای پویانمایی با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس جلسه ای داشتند که در این جلسه مشکلات سینمای انیمیشن مطرح شد و انتقادات به موضوعات مطرح شده در برنامه هفتم را اعلام کردیم اما باز هم ، هیچ اتفاق مثبتی نیفتاد و واکنش بسیار کمی داشت. شاهد بودیم مسئولین.
این کارگردان انیمیشن در ادامه بیان کرد: مشکلات موجود مسائل پنهانی نیستند و اگر دغدغه ای برای رفع آن وجود دارد نیازی به تذکر و تاکید نیست. کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند به خوبی درک می کنند که ما برای انتقال فایل ها از طریق اینترنت با چه مشکلات و چالش هایی روبرو هستیم که کار را بسیار دشوارتر کرده است.
متاسفانه تمامی پلتفرم های رایج از جمله تلگرام فیلتری برای تبادل اطلاعات هستند و بستر مناسبی در اینترنت داخلی وجود ندارد که بتوانیم از طریق آن اطلاعات و فایل ها را انتقال دهیم. این شرایط که در ابتدایی ترین مسائل با چالش روبه رو هستیم، جذابیت و انگیزه کار را به حداقل رسانده و باعث شده اکثر متخصصان و فعالان این حوزه مهاجرت را انتخاب کرده و کار با خدمات خارجی را به کار در ایران ترجیح دهند.
سحرخائیز تاکید کرد: چندی پیش در بنیاد ملی پویانمایی با خانم فخریان جلسه ای داشتیم که اساسنامه بنیاد را بررسی کردیم. مطالبی که مطرح شد واقعا خوب و واضح است اما خیلی کلی است و هیچ تفسیری وجود ندارد و به همین دلیل نگرانی هایی وجود دارد.
از جمله این نگرانی ها می توان به این نکته اشاره کرد که با راه اندازی بنیاد ملی پویانمایی، فعالیت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و انیمیشن در حوزه تولید انیمیشن کوتاه متوقف می شود یا خیر; زیرا مرکز گسترش در سال های اخیر به مرکزی برای تولید آثار کوتاه تبدیل شده و توقف فعالیت آن نگران کننده خواهد بود.
وی افزود: با توجه به وظایفی که برای بنیاد ملی پویانمایی تعریف شده است، وجود این موسسه می تواند کمک کننده باشد و از آنجایی که این موسسه در حال برداشتن گام های اولیه خود است، هنوز برای قضاوت در مورد آن زود است و باید منتظر ماند و دید که چه اقداماتی انجام می شود. برای دستیابی به اهداف تعریف اتخاذ شده است. انجام می شود
تنها چیزی که معتقدم باید به آن توجه شود و در جلسه هم به خانم فخریان گفتم کلیت مواد اساسنامه است و امیدوارم بنیاد ملی پویانمایی در فضای حمایتی و حمایتی فعالیت سازنده ای داشته باشد. که نهادهایی که در این سال ها در تولید آثار انیمیشن نقش داشته اند عملکرد مثبتی خواهند داشت. باید به فعالیت خود ادامه می دادند.
این کارگردان در پایان سخنان خود درباره شکل گیری انیمیشن ملی در سینمای ایران گفت: اگر به کشورهای مختلف دنیا به جز ژاپن و آمریکا و البته کشوری مانند فرانسه نگاه کنیم، هیچ موفق دیگری وجود ندارد. کشوری در اروپا که در آن تولید انیمیشن بسیار رنگارنگ و پررونق است.
هنوز برای رسیدن به یک انیمیشن ملی زود است و فکر می کنم این اتفاق در سینمای داستانی ما به طور کامل رخ نداده است و فقط پارامترهایی وجود دارد که از طریق آن می توانیم بفهمیم فلان فیلم مربوط به سینمای ایران است. به نظر من در زمینه انیمیشن بسیار پیشرفته هستیم و در مقایسه با کشورهای منطقه و حتی سایر کشورهای دنیا با توجه به اینکه سالانه چه تعداد فیلم انیمیشن در کشورمان تولید می شود خیلی جلوتر هستیم اما من فکر کنید اول از همه باید مخاطب را بشناسیم و تا ذهنیت مخاطب داخلی را نسبت به سینمای انیمیشن خود شکل ندهیم، نمی توانیم به زبان بی نظیر کشورمان در انیمیشن و انیمیشن برسیم.