محمدامین آقامیری امروز در نشست خبری که در نمایشگاه رسانه ایران برگزار شد، درباره رفع فیلتر تلگرام و اینستاگرام در ایران گفت: پلتفرم هایی که مطابق با قوانین و مقررات کشور باشند در دسترس عموم قرار خواهند گرفت.
به گزارش ایسنا، آقامیری در پاسخ به این سوال که آیا امکان حضور شبکه های اجتماعی با کاربران زیاد مانند اینستاگرام و توییتر با این قطعنامه وجود دارد؟ وی تصریح کرد: این مصوبه همه بسترها را در بر می گیرد و نباید به چند پلتفرم خصوصی محدود شود. هر پلتفرمی که از طرق فنی در کشور ظاهر می شود باید با قوانین ما مطابقت داشته باشد.
وی درباره مصوبه اخیر این مرکز گفت: در مصوبه اخیر سه روش برای فعالیت سکوهای خارجی در کشور در نظر گرفته شده است. یکی اینکه خود پلتفرم ها برای ایجاد نمایندگی قانونی در ایران با رگولاتورهای بخش ارتباط برقرار می کنند.
وی ادامه داد: روش دوم این است که بخش خصوصی به عنوان واسطه با پلتفرم های خارجی مذاکره کند تا با رعایت قوانین داخلی کشور امکان حضور آنها در کشور فراهم شود.
آقامیری درباره روش سوم نیز توضیح داد: این روش به دنبال اجرای قوانین از طریق ابزارهای فنی است. لازم به توضیح است که پوسته در این مورد مطرح شده است، اما این روش بسیار بیشتر است و محدود به پوسته نیست.
به گفته وی، این مصوبه با دو هدف طراحی شده است. اولین موضوع بحث مزیت طراحی مناسب اکوسیستم سکوهای کشور است. همانطور که می دانید پلتفرم های خدماتی و اجتماعی هر دو بخشی از اکوسیستم اقتصاد دیجیتال هستند و اگر در شرایط و چارچوب مناسب فعالیت کنند، شاهد توسعه و رشد آن ها خواهیم بود.
وی افزود: در این مصوبه توسعه عوامل موثر در ارتقای کیفیت سکوها برای ارائه بسترهای مشمول این شرایط در نظر گرفته شد. بحث دوم اقتصاد اکو بود. در سندی که اخیرا تصویب و در مراسم اطلاع رسانی قرار گرفت، به اشتراک درآمد محتوایی که این اکوسیستم پلتفرم ها را توسعه می دهد، پرداخته شده است. موضوع دیگر سرویس هایی است که کاربران ایرانی بارها درخواست ارتقا در پلتفرم ها را داشته اند. در واقع اضافه شدن پرکاربردترین سرویس ها به پلتفرم ها این است که کاربر می تواند انواع خدمات و نیازها را برطرف کند و وارد پلتفرم های دیگر شود.
وی ادامه داد: بحث بعدی موضوعی بود که سال گذشته در مرحله ای اعلام شد و مربوط به تریبون های خارجی بود; اینها سه قسمت است، یک قسمتش رایگان است و با قوانین کشور مطابقت دارد و ما چارچوبی در این باره داریم و رعایت می شود و اینها در اختیار مردم است و مردم کارشان را با اینها انجام می دهند. موضوع دیگر پلتفرم هایی است که مطابقت ندارند. بنابراین سازوکاری اعلام شد که آنها در داخل کشور نماینده داشته باشند و مذاکره کنند که صاحبشان در داخل کشور نماینده ایجاد کند و چارچوب ها را در داخل کشور رعایت کند.
آقامیری گفت: در مصوبه اخیر بخش خصوصی می تواند به عنوان واسطه با نمایندگان تریبون های خارجی خارج از کشور فعالیت و مذاکره کند. این پلتفرمها فقط پیامرسان نیستند و همه پلتفرمهای خدماتی مانند همه کشورهای اروپا، هند، چین و حتی آمریکا ملزم به رعایت قوانین سرزمینی ما هستند که در صورت امکان، میتوانند به عنوان یک نماینده از داخل مجوز بگیرند و دسترسی را در داخل کشور فراهم کنند. همان چارچوب .
رئیس مرکز ملی فضای مجازی تصریح کرد: مسیر سوم برخی خدماتی است که مردم نیاز دارند و باید به آنها ارائه شود. برای زمانی که روش اول و دوم اتفاق نمی افتد باید حالت سوم را در نظر گرفت و با ابزار فنی می توان قوانین را پیاده کرد و در نتیجه ابزارهای فنی که می توانند در این زمینه کار را انجام دهند باید این را بپذیرند. مسئوليت. یعنی این خدمات در اختیار مردم است و قوانین کشور در آن اجرا می شود.
وی ادامه داد: دو موضوع دیگر یکی از تحریم های ظالمانه است که علیه کشور انجام می شود و در نتیجه دسترسی مردم ما به برخی خدمات با چالش مواجه شده و ارائه خدمات با مشکل مواجه شده است. در این راستا وزارت ارتباطات سازوکاری را ارائه کرده و در مورد آن بحث شده که شرایطی برای همه مردم فراهم شود. اگر بخش خصوصی بخواهد ابزارهایی را توسعه دهد، می تواند با رعایت قوانین این کار را انجام دهد. این قطعنامه مستقل از هر طرفی است و همه می توانند از آن استفاده کنند.
آقامیری تاکید کرد: هر بستری که منطبق بر چارچوب قوانین و مقررات ما باشد، از طریق سه راهکار نمایندگی مالک و واسطه بین مالک و نماینده ابزار فنی، قابلیت اجرای قوانین کشور را خواهد داشت. در اختیار مردم قرار گیرد.
وی گفت: در ابزارهای اکوسیستم اقتصاد دیجیتال توسعه داریم و این مصوبه بخشی از آن است که در آینده چندین مصوبه را اعلام خواهیم کرد. بخشنامه حفظ حریم خصوصی مدتی پیش ابلاغ شد زیرا حفظ حریم خصوصی افراد موضوع بسیار مهمی است و هویت، سابقه و رفتار شخص باید در دست خود او باشد.
آقامیری ادامه داد: همچنین مصوبه ای داشتیم که درآمد محتوا را بین تولیدکنندگان تقسیم کنیم تا افرادی که محتوا تولید می کنند ذی نفع هزینه باشند و از تولید محتوا درآمد کسب کنند و این موضوع مهمی است زیرا می تواند تاثیرگذار باشد. در بحث تولید محتوا و جذاب سازی محتوا. باشد که افرادی که کاربر معمولی هستند به عنوان شغل دوم و منبع درآمد به آن نگاه کنند.
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: یکی از اصلی ترین وظایفی که همه دولت ها در برنامه های خود دارند تقویت اکوسیستم و تولیدات خود است و این جزو سیاست های ماست و من به توانایی جوانان ما در سیستم عامل های داخلی، آنها فقط به زمان نیاز دارند، در واقع. موضوع حمایت و طراحی مناسب اکوسیستم برای تقویت همه پلتفرم های داخلی است، نه فقط پیام رسان ها.