آخرین مطالب

همکاران

اعتراض یک خبرگزاری به تبلیغ برند نوار بهداشتی از سوی یک بازیگر زن

این دانشجو نوشت: مقوله تبلیغات بازرگانی بسیاری از سلبریتی های هنری موضوع جدیدی نیست، اما هر چه بیشتر پیش برود بیشتر می تواند فاجعه بار باشد. تبلیغات از تبلیغات تلویزیونی و شبکه های نمایش خانگی تا تبلیغات پوشاک و غذا و هزار و یک موضوع دیگر در اینستاگرام راه پیدا کرده است و حتی چهره های بسیار آشنا را روی بیلبوردهای سطح شهر برای تبلیغ یک کالا می بینیم؛ به همین دلیل است که در این شبکه ها می توان به این موضوع اشاره کرد. چهره هایی که از سینما، تلویزیون و عکس های پوستر فیلم و سریال گرفته تا عکس روی واگن های مترو، اتوبوس یا کامیون های باری.

بسیاری از تبلیغاتی که برای شبکه نمایش خانگی و اینستاگرام تولید می شود معیارهای استاندارد، استفاده از موسیقی مبتذل یا پرداختن به موضوعاتی که عموماً در جامعه مطرح نمی شود یا بسیاری از بازیگران زن که در اینستاگرام هستند را ندارند. و شبکه های مجازی با پوششی جنجالی حضوری عجیب دارند، تبلیغات را به سمت حاشیه می کشاند.

اینکه از موسیقی برای تبلیغات مشابه نسخه معروف و غیرمجاز استفاده می شود و یا سناریوهایی مانند تبلیغات نوار بهداشتی که از عادی شدن مسائل جنسی و هتک حرمت در این زمینه حکایت می کند و پایشان به شبکه تلویزیونی خانگی می رسد یا با دیدن برخی موارد. تبلیغاتی که حتی در مفهوم به شوخی به مسائل جنسی اشاره می کند، نه تنها گام مثبت و موثری در جهت فرهنگ سازی برنمی دارد، بلکه پیمودن این مسیر فاجعه ای نیز به همراه خواهد داشت. در مواضع فرهنگی عرف ایرانی.

ترویج نوار بهداشتی، فرهنگ سازی با بی فرهنگ ها؟

به عنوان مثال الناز حبیبی در تبلیغ برند نوار بهداشتی فعال بوده است. در ابتدای بحث با این شعار که در حال فرهنگ سازی در خصوص موضوع قاعدگی بانوان هستیم، این تبلیغات دست به دست هم در فضای مجازی و تریبون های شبکه نمایش خانگی رفت. اقدامی که می توان آن را عادی سازی در برابر فرهنگ عفیف زن ایرانی و در جریان تبلیغات به بهانه های واهی مانند روزمرگی جامعه زنان نامید.

موضوع بعدی عدم توجه به گروه سنی در تولید محتوای فراگیر است. کودکان و نوجوانان یکی از مشتریان سنگین شبکه‌های مجازی، تلویزیون و پلتفرم‌ها هستند، همچنین سریال‌های زیادی را در کنار خانواده‌هایشان تماشا می‌کنند، چه دلیلی دارد وقتی هنوز در این پلتفرم‌ها حاضر به دانستن این مسائل نیستند با آیا با هر کدام آشنا می‌شوند. دیگر؟! تزکیه و آموزش باید توسط خانواده ها، مدارس و دانشگاه ها، کتاب ها و فیلم های آموزشی و روانشناسی در سنین مناسب برای آنها انجام شود، اما این نوع تبلیغات که به صورت خودکار در تمام ویدیوهای بسترهای شبکه خانگی پخش می شود یک مرحله است. برای فرهنگ سازی نیست، بلکه استفاده از تابوشکنی برای مطرح شدن و سر زبان ها افتادن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *